Hollands biologisch kalfs- en lamsvlees en wijn uit eigen wijngaard

Onze wijngaard

Wijnen uit onze eigen wijngaard

Wijn in Nederland was in de tijd voor Napoleon een normaal begrip. Totdat Napoleon een gedeelte van Europa verdeelde in wijn producerende gebieden, en dat werd alleen Frankrijk. Nederland is van origine een wijn producerend land.

Onze wijngaard

In 2005 zijn wij gestart met het aanleggen van 0,5 ha. Wijngaard in Harskamp. In 2007 werd deze uitgebreid met nog een 2 ha. Wij gebruiken 7 rassen druiven, hoofdzakelijk Duitse en Zwitserse druiven die het goed doen op Nederlandse bodem.

Wil je komen kijken in onze wijngaard?

Wij geven regelmatig rondleidingen aan groepen. En natuurlijk behoort een wijnproeverij tot de mogelijkheden. Welkom! Kijk hier voor meer informatie.
Wijngaard-Ecofields-07
Wijnkelder-Ecofiels-21-header

Ons wijnassortiment

Wij voeren de basiswijnen van rood en wit onder de natuurlijke kurk. Voor de teelt van onze druiven gebruiken wij geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Bij ons regeert de natuur boven chemie!

Veluwse-Vreugde-op-wijnrank-800px

Celtic Fields Rood Regent

Rood Regent is een uit Duitsland afkomstig blauw druivenras. Het is redelijk bestand tegen extreme kou, loopt vrij vroeg uit en is een normale groeier, geen probleem in de wijngaard dus. De opbrengst is normaal. De wijn is mooi rood en vol van smaak. Afhankelijk van de manier van gisten kan dit ras een op Beaujolais lijkende wijn opleveren, maar ook een volle, dieprode, tanninerijke wijn, naar keuze met rijping op hout.
Veluwse-Vreugde-op-wijnrank-800px

Celtic Fields Rood Regent Cabertin

Regent Cabertin is een combinatie van de Regent en de Cabertin.
Cabertin is een uit Zwitserland afkomstig rood druivenras. De Cabertin groeit zeer krachtig en recht omhoog, de druiven zijn klein met een klein waslaagje. De schil is dik, dit in combinatie met de losvormige trossen, is er een mindere kans op botrytis. De wijn van de Cabertin heeft een donkere robijnrode kleur. De geur doet denken aan  bosvruchten, cassis en frambozen. De smaak lijkt op een goede rijpe Cabernet Sauvignon.
Veluwse-Vreugde-op-wijnrank-800px

Celtic Fields Wit Solaris

Solaris is een uit Duitsland afkomstig wit druivenras met een hoge schimmeltolerantie. Het is een stevige groeier die snel een dichte loofwand vormt. Het ras rijpt vroeg. De wijnen zijn karaktervol, licht fruitig (vleugje ananas, hazelnoot) tot redelijk neutraal.
Veluwse-Vreugde-op-wijnrank-800px

Celtic Fields Wit Blanc de Noir

De Blanc de noir wordt van de Cabernet Cortis gemaakt. De Cabernet Cortis is een uit
Duitsland afkomstig blauw druivenras. Het heeft de kenmerken van de internationaal bekende Cabernet ` Sauvignon, waar het de milieuvriendelijke variant van is. De Cabernet Cortis rijpt ruim drie weken eerder af.
Veluwse-Vreugde-op-wijnrank-800px

Celtic Fields Wit Johanniter Riesel

Johanniter is een uit Duitsland afkomstig wit druivenras met een hoge schimmeltolerantie. Het lijkt in veel opzichten op de Riesling (de moeder van dit ras), maar loopt eerder uit, bloeit eerder en rijpt eerder af. De opbrengst is iets groter dan bij de Riesling. De wijn wordt als krachtig, fruitig, neutraal omschreven en beter beoordeeld dan de Riesling. Riesel is een uit Zwitserland afkomstig wit druivenras. De Riesel groeit krachtig en recht omhoog en heeft een zeer goede houtafrijping. De trossen zijn compact. De wijn heeft veel weg van jonge riesling wijnen, met hun karakteristieke  smaak en geur.
Veluwse-Vreugde-op-wijnrank-800px

Celtic Fields Wit Veluwse Vreugd

De Veluwse Vreugde is een mousserende witte wijn. De druiven die wij hier voor gebruiken zijn de Johanniter en de Riesel (zie Celtic Fields Wit Johanniter Riesel). Bij de Veluwse  Vreugde hebben we de méthode Champenoise gebruikt. Hierbij vindt de tweede gis ting op de fles plaats. Het koolzuur dat hierbij ontstaat blijft opgesloten in de fles, wat de champagne zijn beroemde bubbels geeft. Onze Veluwse Vreugde heeft op de Wijnkeuring der Lage Landen 2013 een zilveren medaille gewonnen!