Arnoud Leerling (dagvoorzitter) in gesprek met Willemien Vreugdenhil, wethouder Gemeente Ede.

Wat een drukte op het terrein van Eco Fields 11 februari 2019! Die dag lanceerden we de Farmacademie, een initiatief van Coöperatie Boerenhart en Eco Fields.

Een gezellige streekmarkt waar de boeren van Boerenhart zich presenteerden en konden netwerken met ondernemers, chefs en medewerkers uit de horeca.

Daarnaast gaf Christian Weij een workshop Man in de Pan en een workshop fermenteren.

De lunch werd door Remco Lieman en Marina Boon bereid met de streekproducten van de boeren en producenten van Boerenhart. Volgens kenners (horeca!) smaakte het allemaal heerlijk!

Wethouder Willemien Vreugenhil van Gemeente Ede opende vervolgens feestelijk de Farmacademie door samen met Bart Boon een bord te onthullen.
Willemien Vreugdenhil: "Wij staan vierkant achter de boeren en steunen dan ook dit prachtige initiatief. Prachtig dat boeren hun enthousiasme en passie vertalen naar een mooi verhaal en dat vervolgens overbrengen naar diverse doelgroepen".

Vervolgens interviewde dagvoorzitter Arnoud Leerling Bart Boon, eigenaar Eco Fields:
Waarom een Farmacademie?
"Wat wij graag willen is meer bewustwording van de consument van streekproducten. Als in de horeca meer het verhaal achter onze prachtige streekproducten wordt verteld werken we samen aan deze bewustwording. Met de Farmacademie bieden we workshops aan voor medewerkers in de horeca die willen werken aan die bewustwording. Praktische workshops van een halve dag, steeds rondom twee thema's".

Pieter Vink, mede-oprichter van de Coöperatie Boerenhart is enthousiast over de Farmacademie: "De Farmacademie sluit prachtig aan bij onze missie vanuit Boerenhart. Mooi dat onze boeren van de coöperatie betrokken worden bij de ontwikkeling van de workshops en zo een bijdrage kunnen leveren aan het verspreiden van het verhaal achter onze prachtige producten".

Ook Ferdie Olde Bijvank van Dutch Cuisine kwam aan het woord: "Dutch Cuisine heeft de ambitie om de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zetten voor een breed publiek. Smaakvol, gezond en verantwoord koken zijn de drie pijlers van Dutch Cuisine. Weten waar het eten vandaan komt, en het verhaal achter deze prachtige producten zoveel mogelijk met een zo groot mogelijk publiek delen vinden we belangrijk en sluit helemaal aan bij onze visie."

René de Bruin van stichting Streekeigen Producten Nederland is blij met het initiatief: "Het is belangrijk dat streekproducten meer op de kaart worden gezet en dat het verhaal erachter zo veel mogelijk wordt verteld".

Het fotoalbum van deze dag is te vinden op: https://www.facebook.com/pg/ecofieldswekerom/photos/?tab=album&album_id=1030540300466470

Meer weten over de Farmacademie? Kijk hier voor onze workshops!