25 kilo bloemstuk (Eco Fields biologisch kalfsvlees) verwerkte Jesse Madern, chefkok en eigenaar van Bistro Het Groene Pandje uit Barneveld tijdens het jaarlijkse Preuvenement in Barneveld. Dat werd verwerkt in steak tartare.

Er deden twaalf restaurants mee aan het Preuvenement. Bistro Het Groene Pandje won de Preufaward 2019. Het was de derde keer dat Jesse met zijn bistro deelnam. Het eerste jaar werd hij 2e, het 2e jaar 3e en nu dus 1e. Er kwamen behoorlijk wat offers aan te pas, dus deze award is echt een bevestiging, de kroon op het werk. De award werd uitgereikt door juryvoorzitter Huub Oudshoorn.

Sinds de overname door Jesse van het restaurant in mei 2017 worden vooral gerechten uit de klassieke Franse keuken geserveerd. De visie op ambachtelijk vakwerk zie je terug in alles in de bistro: hoog niveau, alles vers, alles zelf bereid. Niet voor niets heeft Het Groene Pandje het Euro Toques keurmerk dat ervoor staat dat aangeslotenen vooral werken met regionale en seizoensgebonden producten. Naast dit keurmerk voert het restaurant ook het keurmerk van Dutch Cuisine dat naast duurzaam vlees of vis vooral ook het gebruik van groenten bevordert. Een gedachtegoed dat Jesse deelt: “Veel restaurants gebruiken groente vooral als garnering, maar met groente kun je zoveel méér! Met groente werken is leuk en inspirerend. Mijn visie: liever een klein stuk duurzaam vlees of vis en veel groente wordt de toekomst in de horeca”.

Eco Fields klant in the picture Groene Pandje
Jesse is ook leermeester. Twee leerlingen in de keuken. Eén eerstejaars (wel met cateringervaring) en een vierdejaars. Jesse: “Als we het vak in stand willen houden is dit van levensbelang. Deze generatie kijkt anders tegen werk en loopbaan aan en ook daar moet je als bedrijf op in kunnen spelen. Dat is soms wat experimenteren, maar je ontkomt er echt niet aan. Daarnaast geeft het ook voldoening als je ziet dat je leerlingen vorderingen maken.”

Jesse Bistro Het Groene Pandje
Prijswinnend gerecht werd het gerecht met eend. Jesse creëerde prachtige gerechten: confi de canard met klassieke sinaasappeljus en sous vide gegaarde eendeborst. Verder serveerde hij een mooie bisque en crėme brulée.
Gerechten die ook op de kaart van Het Groene Pandje staan (de bisque momenteel niet) en vanzelfsprekend ook weer uit de traditionele Franse keuken komen.
De felbegeerde pepermolen, symbool voor de award, staat mooi in het zicht op de bar, samen met het certificaat.

Welke producten van Eco Fields gebruik je en waarom werk je met de producten van Eco Fields?
“Allereerst omdat jullie botten verkopen. Die kom je in de groothandel niet zoveel tegen. Ik gebruik de botten voor bijvoorbeeld jus de veau en die maak ik bij voorkeur zelf. Voor de steak tartare gebruik ik bloemstuk en kalfshaas gebruik ik ook in mijn keuken. De producten van Eco Fields zijn duurzaam en gecertificeerd erkend streekproduct en dat sluit goed aan bij mijn visie.”

Bistro Het Groene Pandje | Langstraat 74 | 3771 BH Barneveld | www.hetgroenepandje.nl