Skip to content
Hollands biologisch kalfs- en lamsvlees en wijn uit eigen wijngaard

Geslaagde wijn & spijs middag bij Eco Fields

Zoals we al eerder meldden zijn onze wijnen ook dit jaar in de prijzen gevallen.

Om dit succes met onze klanten te vieren organiseerden we onze jaarlijkse wijn & spijs middag. Voor deze bijzondere middag kozen we voor een samenwerking met Restaurant Cèpes (Hotel De Sterrenberg). Een logische samenwerking: we delen de passie voor biologische en eerlijke producten. We waren dan ook blij om onze gasten culinair te verrassen met lokaal biologisch kalfsvlees met (h)eerlijke lokale wijn.

Onze gasten konden genieten van heerlijke gerechten, afgestemd op onze eigen wijnen.
Chef-kok Robert Hartelman bereidde voor ons exclusieve kalfsvleesgerechtjes.
Sommelier Jeremy Stoutendijk verzorgde de begeleiding met onze wijnen.

De gasten werden ontvangen met een glas Veluwse Vreugde en drie daar perfect bijpassende amuses.
Veluwse Vreugde is een prachtig mousserend aperitief mede door het samenspel tussen het primair groen fruit zoals appel en groene paprika en de autoloze aroma zoals versgebakken brioche. Door het samenspel in aroma's zowel primair als secundair is deze wijn een prachtige begeleider bij de amuses:
Soesje | Olde Remeker | cépes poeder
Kalfsnek | rendang | citroen creme fraiche
Forel | kalfscervelaat | piccalilly

Vervolgens proefden we de Solaris 2015.
Deze goudgele wijn is als een mooie frisse lentedag. De wijn is een frisse stijl witte wijn die aroma's van honingmeloen en grapefruit heeft. Deze frisse stijl is een prachtige begeleider door zijn frisse citroenachtige zuur en tropische tintje.
Deze ging vergezeld van Steak tartare van bloemstuk | bieslookcreme | ui | brioche

De volgende wijn die onze gasten proefden was de Lentedauw 2016.
Deze citroen gele wijn is een mooi voorbeeld van een voorjaarswijn. Door een perfecte balans tussen aroma's van abrikoos, perzik en prachtige zuren is deze wijn de perfecte begeleider voor vleesgerechten. Het gerechtje dat hierbij geserveerd werd is gerookte rib eye | appel | witte kool | gepofte rijst.

De vierde wijn was de Lentedauw 2015. De goudgele kleur verraadt de rijpheid van deze wijn. Deze wijn is een mooi voorbeeld van een flesgerijpte witte wijn waarin tertiaire aroma's de boventoon voeren. Aroma's zoals petrol en hooi zijn aanwezig. Door de prachtige balans tussen zuur en fruit aroma's is het de perfecte wijnspijswijn. Samen met ossobucco | gremolata | pompoenpit | landcress een mooie combinatie.

De laatste te proeven wijn: Herfstnevel 2016.
Deze taankleurige rode wijn heeft duidelijk wat te bieden. De neus is een mix tussen leer en tabak en prachtig zwart fruit. Door de rijpe tannines en het ontwikkeld karakter is dit bij uitstek de wijn voor bij een stevig gerecht: dikke lende | krieltjes | spitskool | bordelaise.

We kijken met veel plezier terug op deze geslaagde middag.
Meer lezen over onze wijnen? Dat kan hier.

Wijn bestellen? Stuur een mail naar bestellingen@ecofields.nl of bel Teun (06) 51 36 28 80 of Remco (06) 46 38 60 94 om een afspraak te maken voor een proeverij.

Chef Kok Robert Hartelman

Wijnmaker Amund Pierik

Veluwse Vreugde

Amuse

Broodje met smeersels

Steak Tartare van bloemstuk

Gerookte rib eye

Ossobucco

Lentedauw met ossobucco

Herfstnevel 2016

Dikke lende

Friandise

 

Scroll To Top