Foto: Cornelie’s Foto studio Ede

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor onze producten? We geven je hieronder tien goede redenen.

 1. Smaak
  Eco Fields rosé kalfsvlees smaakt het lekkerst als je het puur eet. Je proeft de natuur door het sappige en malse vlees.
 2. Dierenwelzijn
  Onze kalveren hebben de hoogste status (3 sterren) van de Dierenbescherming. Dat wil zeggen: weidegang, strobedding en ruime stallen.
 3. Duurzaam
  Het biologische voer voor onze kalveren komt uit de directe omgeving. Weinig “foodmiles” dus. Verder maken we minimaal gebruik van antibiotica en voegen we aan het voer geen kleur-, geur- en smaakstoffen toe.
 4. Gezond
  Onze kalveren zijn gezond door de ruimte die ze krijgen in wei en potstal.
 5. Kwaliteit
  Om voedselveiligheid te kunnen garanderen is Eco Fields HACCP- en Skal-gecertificeerd. Ook hebben we een EG-nummer en zijn we aangesloten bij SKV. Er is controle op de productie vanaf de bron omdat Eco Fields de kalveren zelf houdt. Dit komt ten goede aan de voorraadbeheersing: we kunnen produceren naar vraag omdat we de kalveren in eigen beheer hebben.
 6. Biodiversiteit
  Een goede biotoop is belangrijk voor mens en dier. Door het gebruik van stalmest op de akkers ontstaat er een veel actiever bodemleven. Hierdoor komt er meer variatie in de plantengroei, insecten en vogels. Meer humus in de grond betekent meer vochtvasthoudend vermogen.
 7. Regionaal
  Doordat we regionaal voedsel produceren voor de kalveren zijn onze producten erkend als Veluws streekproduct. Regionaal profiteren natuurorganisaties van de afzet van de producten.
 8. Gentechvrij
  De biologische sector produceert zonder gebruik te maken van genetisch gemanipuleerde organismen of daarvan afgeleide producten. Ook in de toekomst willen biologische boeren gentechvrije blijven produceren.
 9. Ambachtelijk
  Biologische producten worden op een moderne manier geproduceerd, maar wel met ouderwetse kwaliteitsprincipes. En dat is te proeven!
 10. Sociaal
  Wij vinden dat je als boer midden in de samenleving moet staan, en daaraan een bijdrage moet leveren. Door open te communiceren en mogelijkheden te bieden om onze boerderij een bezoek te brengen. Welkom trouwens!